Risotto met prei en gerookte vis
Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). 
- 
                    
                    Was de prei en snij in fijne ringen. 
- 
                    
                    Verwarm een klontje boter in een kookpot en stoof de preiringen zacht. 
- 
                    
                    Roer de rijst erdoor en overgiet met de witte wijn. 
- 
                    
                    Laat de wijn verdampen, voeg bouillon en melk toe en breng aan de kook. 
- 
                    
                    Leg de zalmplakjes erop en dek de pot af. Plaats 18 min in de oven. 
- 
                    
                    Laat de spinazieblaadjes slinken in een kookpot met 1 el water. Kruid met peper en zout. Knijp de gare spinazie goed uit om extra vocht te vermijden. 
- 
                    
                    Haal de pot met risotto uit de oven en schep de spinazie en room door de risotto en zalm. Dek de pot af en laat 5 min rusten. 
- 
                    
                    Breng de risotto op smaak met versgemalen zwarte peper, zout, citroensap en zeste. 
- 
                    
                    Snipper de bladpeterselie fijn en schep door de risotto. Serveer onmiddellijk. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                