Risotto met prei en gerookte vis

Allergenen

Vis, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).

  2. Was de prei en snij in fijne ringen.

  3. Verwarm een klontje boter in een kookpot en stoof de preiringen zacht.

  4. Roer de rijst erdoor en overgiet met de witte wijn.

  5. Laat de wijn verdampen, voeg bouillon en melk toe en breng aan de kook.

  6. Leg de zalmplakjes erop en dek de pot af. Plaats 18 min in de oven.

  7. Laat de spinazieblaadjes slinken in een kookpot met 1 el water. Kruid met peper en zout. Knijp de gare spinazie goed uit om extra vocht te vermijden.

  8. Haal de pot met risotto uit de oven en schep de spinazie en room door de risotto en zalm. Dek de pot af en laat 5 min rusten.

  9. Breng de risotto op smaak met versgemalen zwarte peper, zout, citroensap en zeste.

  10. Snipper de bladpeterselie fijn en schep door de risotto. Serveer onmiddellijk.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit