Risotto met prei, kabeljauwhaasje en saffraansausje

Risotto met prei, kabeljauwhaasje en saffraansausje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Risotto: pel de sjalot en snipper fijn. Reinig en spoel de prei en snij superfijn. Stoof de preistukjes, sjalotsnippers en de rijst aan in wat boter. Bevochtig met de warme visfumet en witte wijn. Breng aan de kook en laat vervolgens verder sudderen, gedurende 18 tot 20 minuten, op een zacht vuur, tot alle vloeistof verdampt en de rijst gaar is. Werk op het laatste moment af met de geraspte Parmezaanse kaas en meng goed.

  2. Saffraansaus: pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de boter en de room, in een kookpot en breng aan de kook. Laat 2/3 inkoken. Voeg de room eraan toe en laat voor de helft inkoken. Werk af met boter en kruid met peper en zout. Mix de saus en giet door een puntzeef.

  3. Bak de kabeljauwhaasjes gaar in een warme pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de rijst in een streep op het bord en schik de kabeljauw ernaast. Werk af met de saus en versier de vis met enkele takjes bieslook.