Rundergehaktballetjes met pinda, citroen en paprikasaus

Rundergehaktballetjes met pinda, citroen en paprikasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Paprikasaus: pel de ui en snipper fijn. Snij de paprika en tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de ui gedurende 5 minuten op een laag vuur. Voeg de paprika- en tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur wat inkoken. Voeg de tabasco toe. Mix de saus en hou warm.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. Hak de pinda’s fijn. Haal de zeste van de citroenschil. Meng met de fijngehakte pinda’s. Snipper 20 muntblaadjes fijn en meng eveneens onder de pindamengeling.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Meng het rundergehakt met de rozijnen, het ei en de uisnippers. Kruid met peper en zout.

  5. Vorm met natte handen gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de pindamengeling.

  6. Leg de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ± 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze regelmatig om zodat ze overal gelijkmatig bakken.

  7. Schik de warme en gare gehaktballetjes op een schaaltje en geef de paprikasaus erbij.