Geroosterde rode paprikasaus

6Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 8 grote rode paprika’s
  • 3 grof gehakte uien
  • 7 fijngesnipperde teentjes look
  • Spar olijfolie
  • paprikapoeder
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snij de steel rondom de paprika’s weg en verwijder de zaadlijsten. Schik ze met de holte naar beneden in een ovenschaal. Laat ze 30 minuten garen en licht verkleuren in de oven. Stop de warme paprika’s in een plasticzak en sluit goed af. Laat de paprika’s afkoelen in de zak.
3. Je kan de schil nu makkelijk van de paprika’s pellen. Snij het vruchtvlees in stukken.
4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui, paprika en look. Kruid met 2 koffielepels paprikapoeder. Dek de pan af en laat op een laag vuurtje zachtjes gaar stoven.
5. Bewerk met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

< naar recepten