Rundsvlees met frietjes en 'Plateau de Herve' saus

Rundsvlees met frietjes en 'Plateau de Herve' saus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen. Kook de wortelen samen met de mange-touts in kokend water met een groentebouillonblokje. Na 6 à 7 minuten zijn de groenten zeker klaar. Giet af en hou warm.

  2. Bereid ondertussen de saus: pel de ui en hak fijn. Laat een klontje boter smelten in de pan. Voeg de uisnippers toe en bak glazig. Giet de room erbij en laat tot de helft inkoken. Verkruimel het vleesbouillonblokje erin. Voeg de Luikse stroop toe en als laatste de in stukken gesneden Hervekaas. Laat alles al roerend verder smelten. Proef en kruid met peper en zout.

  3. Kruid het vlees en gril aan beide zijden op een hete grillplaat.

  4. Bak de frietjes.

  5. Schik het vlees op een bord, leg de groenten erbij. Giet de saus in een apart kommetje, dat je ook op het bord plaatst. Geef de frietjes er afzonderlijk bij.