Salade Lyonnaise

f7d98859d7121066647bd06e22f6dcde7283e0026435026c05cf58b7696084c1.jpg

Allergenen

Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de andijvie los en verwijder de donkere, harde buitenste bladeren. Was en zwier de lichtgekleurde blaadjes droog.

  2. Dressing: pel 2 sjalotjes en snipper fijn. Meng met de wijnazijn, mosterd en 2 el water in een kom.

  3. Voeg de olie er in een dun straaltje aan toe onder voortdurend kloppen, tot je een dikke dressing bekomt. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Snij het brood in blokjes.

  5. Plet de teentjes look.

  6. Pel en snij de sjalotjes in fijne ringetjes.

  7. Verhit 2 el olie in een braadpan, voeg de look toe en bak de spekblokjes krokant. Schep het vlees uit de pan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant in het overgebleven braadvet.

  8. Breng 2 l water samen met 1 dl azijn aan de kook voor de gepocheerde eieren. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een garde in het water, zodat er een draaikolk ontstaat, en hou het water tegen het kookpunt aan. Laat 1 ei in het water glijden en laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is. Haal het gepocheerd ei met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de andere eitjes.

  9. Schep de krulandijvie, 2⁄3 spekblokjes, 2⁄3 van de dressing en 2⁄3 van de broodblokjes in een kom door elkaar.

  10. Verdeel de aangemaakte salade over de borden. Werk af met de rest van de broodblokjes, spekblokjes en sjalotringen.

  11. Druppel de rest van de dressing erover en leg er een gepocheerd ei op.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit