Allergenen

Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng in een kom de bloem met het zout en 220 ml gekookt water tot een deeg. Laat wat afkoelen en kneed het deeg met je handen gedurende 5 min. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.

  2. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Snij er zoveel mogelijk rondjes uit. Stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier. Dek af met een vochtige doek.

  3. Dipsaus: schil de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de ingrediënten.

  4. Vulling: pel en ontdarm de scampi’s. Snij in kleine stukjes.

  5. Snij enkel het witte gedeelte van de lenteuitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn, tot je 1 kl bekomt.

  6. Schil de peer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes, tot je 2 el hebt.

  7. Schep de scampistukjes, peer, lente-ui, oestersaus, gember, olie, koriander en het zout goed door elkaar.

  8. Leg een kl vulling in het midden van een deegrondje. Vouw dicht in het midden en vouw elke kant 2 keer naar het midden toe in vouwtjes. Druk goed aan.

  9. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten kleven.

  10. Verhit 1 à 2 el arachideolie in een wok of braadpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Vul ze met dumplings en laat ze 2 min aan elke kant goudbruin bakken.

  11. Giet er een bodem bouillon bij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen, tot het deeg zacht en gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken.

  12. Bak de volgende portie.

  13. Serveer de dumplings met de dipsaus.