Sint-jakobsnoten met bloemkoolpuree, lookchips en rucola

dc204dcd51a198456e894f3974f81412167868c7eab60e8df944500b24219df2.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukken. Verspreid over een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster helemaal gaar in de voorverwarmde oven.

  3. Rucola-olie

    Ingrediënten: 100.0 g Spar rucola 0.5 citroenen 200.0 ml Boni Selection olijfolie

    Pureer de rucola met het sap van een halve citroen en 200 ml olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Lookchips

    Ingrediënten: 6.0 tenen look

    Pel de look en snij in flinterdunne plakjes. Bak goudbruin in olijfolie en laat de lookchips uitlekken op keukenpapier. Bewaar de lookolie.

  5. Pureer de bloemkool met de room en kruid met peper en zout.

  6. Wentel de sint-jakobsnoten door de lookolie en bak kort goudbruin aan beide zijden.

  7. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden. Schik 5 sintjakobsnoten erop, besprenkel met rucola-olie en werk af met lookchips.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit