Sjalottentaartjes met chili, chorizo en manchego

0ec05af064945a493a12fefafdf97a0afe7e80730c300d8ac80c17753222e733.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de chorizo in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan op een matig vuur en voeg de chorizo toe. Bak de stukjes knapperig en haal uit de pan.

  2. Pel de sjalotten en halveer ze. Snij de wortelaanzet niet helemaal af, zo blijven de lagen aan elkaar. Snij de chilipeper in 2 en verwijder de pitjes. Snipper vervolgens fijn. Snij de peterselie fijn.

  3. Leg de sjalotten met de snijkant in dezelfde pan van de chorizo en bak gedurende 3 minuten tot ze gekarameliseerd zijn.

  4. Voeg de chilipeper en sherry toe en laat nog 2 minuten pruttelen.

  5. Bestrooi de sjalotten met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat de sjalotten nog 5 minuten garen op een laag vuur.

  6. Rol het bladerdeeg uit en snij uit volgens de grootte van de taartbodems. Beleg de taartbodems met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork.

  7. Verdeel de gesmoorde sjalotten en chorizo erover.

  8. Rasp de manchego erover.

  9. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende 15 minuten.

  10. Haal uit de oven en haal de taartjes uit de vormen.

  11. Werk af met fijngesnipperde bladpeterselie en nog wat versgeraspte manchego.

  12. Serveer lauwwarm.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit