Soepje van waterkers met rivierkreeftjes

639340a5f6873a633ea8c1c88694ece43887b61ca919708b50c842d25b8df89e.jpg

Allergenen

Schaaldieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het harde donkergroene gedeelte van de prei. Snij de rest van de prei in ringetjes. Spoel grondig.

  2. Snij de stengels van de waterkers en hak ze grof. Hou de blaadjes waterkers apart.

  3. Verwarm de olie en stoof hierin de preiringen zonder ze te laten kleuren. Bestrooi ze met bloem als ze zacht zijn. Roer met een houten lepel en voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Breng aan de kook.

  4. Laat 10 minuten doorkoken en voeg dan de waterkerssteeltjes toe. Laat nogmaals 5 minuten koken. Haal van het vuur en voeg van de blaadjes toe. Blend fijn en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de rivierkreeftjes over de kommen. Giet de hete soep erop en werk af met de rest van de blaadjes waterkers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit