Soezenkroon met citroencrème

d8e3a92f792cdf7359cee0bdf4d0e7270cfef3ec504aa5a0b5c72058be9f3ac3.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Citroencrème: boen de citroenen schoon en rasp de zeste van 2 citroenen. Pers het sap uit 3 citroenen tot 150 ml.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  3. Klop de eieren op met 150 g bloemsuiker. Voeg het citroensap en de zeste toe. Plaats de kom in een warmwaterbad op het vuur.

  4. Blijf kloppen tot je een romig mengsel bekomt dat aan de achterkant van een lepel blijft kleven.

  5. Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme citroenmengsel. Laat afkoelen.

  6. Klop de gesmolten boter erdoor tot een crème. Voeg de verse kaas toe en klop opnieuw.

  7. Dek af met plastic folie tot op de crème en plaats in de koelkast.

  8. Soezendeeg: zeef de bloem.

  9. Verwarm 250 ml water, de boter, 5 g suiker en het zout in een kleine pot. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 beweging de gezeefde bloem toe, onder voortdurend roeren met een spatel. Laat ‘droog’ koken op het vuur.

  10. Doe het deeg in een kom. Voeg er 1 na 1 de eieren aan toe onder voortdurend roeren. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is.

  11. Verwarm de oven voor op 220°C.

  12. Schep het soezendeeg in een spuitzak met breed glad spuitmondje en spuit 18 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Werk de puntjes weg met een natte vinger.

  13. Bak goudbruin en gaar in 20 min.

  14. Haal uit de oven en steek onmiddellijk een gaatje in de onderkant zodat de stoom kan ontsnappen. Laat afkoelen.

  15. Vul de soesjes langs de onderkant met citroencrème en plaats koel.

  16. Meringue: breng 50 ml water met de suiker aan de kook tot 120°C.

  17. Klop het eiwit met een mespunt zout in de keukenrobot tot sneeuw. Voeg halfweg de rest van de suiker (= 40 g) toe.

  18. Voeg de suikersiroop in een dun straaltje toe onder voortdurend kloppen. Blijf kloppen tot het geheel afgekoeld is.

  19. Schik de gevulde soesjes in een cirkel. Spuit de meringue er royaal op en brand kort af.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit