Spinaziesalade met kip, dragon en aardbeien

57cb3c06e344191991e17a9bf92eaf52404c33a5a076b32ad56110f5c8465e4d.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: snipper de dragonblaadjes fijn. Meng de olijfolie samen met de balsamicoazijn, suiker, dragonsnippers, ½ kl zout en versgemalen peper tot een dressing.

  2. Overgiet de kipfilets met ½ van de dressing en laat minstens 30 min rusten.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Verwarm een grillpan en gril de kipfilets aan beide kanten. Leg in een ovenschaal en laat verder garen in de oven gedurende 20 min. Laat 10 min rusten en snij in schuine plakken.

  5. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.

  6. Snij de aardbeien in kwartjes.

  7. Pel de avocado’s, snij middendoor en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken.

  8. Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne, halve ringen. Schep samen met de aardbeien door de spinazie. Schep de rest van de dressing er voorzichtig door.

  9. Verdeel de salade over de borden en schik de plakjes kip en avocadopartjes erop.

  10. Verkruimel de feta erover en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit