Spitskoolwrap in de oven

Spitskoolwrap in de oven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de bladeren van de kool voorzichtig los en blancheer 1 min in kokend water.

  2. Laat de koolbladeren onmiddellijk afkoelen in koud water.

  3. Dep de koolbladeren droog. Snij het harde stuk weg, maar maak geen inkeping.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.

  6. Bak de ui en het gehakt aan in 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix. Voeg de geperste look toe.

  7. Voeg de passata toe en laat de saus 5 min inkoken.

  8. Snij de gepelde paprika’s in kleine blokjes en de kerstomaatjes in 4.

  9. Meng de paprika, tomaatjes en maïs onder het gehakt.

  10. Leg wat gehakt met groenten op een koolblad. Bestrooi met gemalen kaas en rol het koolblad op tot een wrap.

  11. Leg de koolwraps in een vuurvaste schotel.

  12. Plaats 10 à 15 min in de voorverwarmde oven, tot de kaas gaat smelten.

  13. Wikkel in een stukje boterhampapier met een touwtje rond.

  14. Serveer onmiddellijk als hapje.