Spruitjes met crème van oude kaas en spekpopcorn

71cbf53db72ddd4a4753c4094618e9f94aaaf385a539fb061ff5c2499ee2be19.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rasp de oude kaas.

  2. Breng de room aan de kook. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten.

  3. Doe de massa in een smalle maatbeker.

  4. Mix glad met een staafmixer en voeg er tijdens het mixen de zonnebloemolie rustig aan toe.

  5. Doe de massa in een spuitzak.

  6. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.

  7. Kook de spruitjes 8 à 10 min beetgaar in licht gezouten water.

  8. Koel ze af in ijskoud water. Laat uitlekken.

  9. Snij de spruitjes in de lengte in 2.

  10. Warm de oven voor op 200°C.

  11. Leg het ontbijtspek op een ovenplaat met bakpapier.

  12. Zet 8 à 12 min in de oven tot het spek mooi krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.

  13. Verwarm wat zonnebloemolie en pof de popcornmaïs onder deksel.

  14. Mix de popcorn met het spek fijn in een hakmolen.

  15. Spuit wat kaascrème op elke spruitjeshelft en bestrooi met de crumble van spek.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit