Spruitjespuree met kipfiletreepjes & mosterdsausje

f0c8a38b4f3e182d3a4bfc9e82f6e0a095a97aae7c8ee584a6df0a0bbb4bc2fc.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de spruitjes en maak een aantal blaadjes los. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken, ongeveer de grootte van de spruitjes. Kook ze samen gaar in ruim gezouten water gedurende ± 20 minuten. Giet af en pureer in de keukenrobot. Voeg boter naar smaak toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  2. Blancheer de losse spruitjesblaadjes kort in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.

  3. Snij de kipfilets in dikke repen, kruid met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in een pan met hete boter.

  4. Deglaceer de pan met de gevogeltebouillon. Voeg de room en mosterd toe en laat even goed doorkoken.

  5. Spuit mooie toefjes spruitjespuree op het bord, versier afwisselend met een spruitjesblaadje. Schik de kipreepjes in het bord en overgiet met de saus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit