Roulade van konijnfilet met mosterdsaus, boontjessalade en kaaspuree

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 4 roulades van konijnfilet
  • 1 ui
  • 1 el Boni honing
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 200 ml Boni volle room
  • 2 el Boni graantjesmosterd
  • 250 g groene boontjes
  • 300 g erwtjes
  • ½ bosje radijsjes
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el Boni Griekse olijfolie
  • 800 g Spar bloemige aardappelen
  • 100 ml Boni melk
  • 200 g Brugge Blomme
  • nootmuskaat
  • 50 g Spar gepelde en geroosterde hazelnoten
  • Spar ongezouten boter
Recept
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Giet af en laat drogen. Stamp tot puree met 50 g boter en de melk.
  3. Verwijder de korst van de Brugge Blomme. Snij de kaas in kleine stukjes en roer door de puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  4. Pel de ui en snij in halve ringen.
  5. Verhit wat boter in een bakpan en bak de ui glazig.
  6. Roer de honing erdoor. Blus met 200 ml water en de room. Voeg het kippenbouillonblokje toe.
  7. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en roer de mosterd erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Bereid de roulades van konijnfilet in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  9. Verwijder de uiteindes van de groene boontjes en blancheer ze 5 min met de erwtjes in gezouten, kokend water. Giet af en koel af met ijskoud water.
  10. Verwijder het groen van de radijsjes, tot op 1 cm van het knolletje. Was de radijzen en snij in kwarten.
  11. Trek de boontjes uit elkaar en meng met de erwten en radijzen. Besprenkel met de olijfolie en witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Hak de hazelnoten grof.
  13. Serveer de konijnroulades met de kaaspuree, salade van boontjes en bestrooi met hazelnoten. Werk af met de mosterdsaus.
< naar recepten