Roulade van konijnfilet met mosterdsaus, boontjessalade en kaaspuree
Ingrediënten
- 4 roulades van konijnfilet
- 1 ui
- 1 el Boni honing
- ½ kippenbouillonblokje
- 200 ml Boni volle room
- 2 el Boni graantjesmosterd
- 250 g groene boontjes
- 300 g erwtjes
- ½ bosje radijsjes
- 2 el wittewijnazijn
- 4 el Boni Griekse olijfolie
- 800 g Spar bloemige aardappelen
- 100 ml Boni melk
- 200 g Brugge Blomme
- nootmuskaat
- 50 g Spar gepelde en geroosterde hazelnoten
- Spar ongezouten boter
Recept
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet af en laat drogen. Stamp tot puree met 50 g boter en de melk.
- Verwijder de korst van de Brugge Blomme. Snij de kaas in kleine stukjes en roer door de puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
- Pel de ui en snij in halve ringen.
- Verhit wat boter in een bakpan en bak de ui glazig.
- Roer de honing erdoor. Blus met 200 ml water en de room. Voeg het kippenbouillonblokje toe.
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en roer de mosterd erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
- Bereid de roulades van konijnfilet in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwijder de uiteindes van de groene boontjes en blancheer ze 5 min met de erwtjes in gezouten, kokend water. Giet af en koel af met ijskoud water.
- Verwijder het groen van de radijsjes, tot op 1 cm van het knolletje. Was de radijzen en snij in kwarten.
- Trek de boontjes uit elkaar en meng met de erwten en radijzen. Besprenkel met de olijfolie en witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
- Hak de hazelnoten grof.
- Serveer de konijnroulades met de kaaspuree, salade van boontjes en bestrooi met hazelnoten. Werk af met de mosterdsaus.
Delen