Spruitjespuree met kipfiletreepjes & mosterdsausje

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g spruitjes
  • 4 kipfilets
  • 200 g aardappelen
  • 250 g Spar boter
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels graantjesmosterd
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 2,5 dl Galaxi room
Recept

1. Reinig de spruitjes en maak een aantal blaadjes los. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken, ongeveer de grootte van de spruitjes. Kook ze samen gaar in ruim gezouten water gedurende ± 20 minuten. Giet af en pureer in de keukenrobot. Voeg boter naar smaak toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
2. Blancheer de losse spruitjesblaadjes kort in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.
3. Snij de kipfilets in dikke repen, kruid met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in een pan met hete boter.
4. Deglaceer de pan met de gevogeltebouillon. Voeg de room en mosterd toe en laat even goed doorkoken.
5. Spuit mooie toefjes spruitjespuree op het bord, versier afwisselend met een spruitjesblaadje. Schik de kipreepjes in het bord en overgiet met de saus.

< naar recepten