Spruitjessoep met spekjes

7f85cda405ea604aa181ce96622cd032eb3eabdb122b1d43ca130fba45489354.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en stoof hierin de ui en looksnippers even aan. Voeg de spruitjes en aardappelblokjes toe en bestrooi met kerriepoeder. Laat even bakken.

  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  4. Bak intussen de spekblokjes goudbruin en krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier.

  5. Bewerk de soep met een staafmixer, als de spruitjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Schep de soep in voorverwarmde kommen. Werk af met een scheutje room en serveer met krokante spekreepjes en broodkorstjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit