Stokbrood met kruidenricotta en tagliata van biefstuk

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  3. Snij de basilicum en peterselie fijn. Mix met de Griekse olijfolie en het citroensap in een hakmolentje tot een salsa.

  4. Schep de gemixte kruiden door de ricotta en breng op smaak met espelettepeper en zout.

  5. Pel en plet de look. Pel de sjalot en snij grof.

  6. Verwarm een scheut olijfolie. Bak het vlees kort aan beide kanten. Voeg look, sjalot en rozemarijn toe. Laat even meebakken in de olie.

  7. Schik het vlees in een ovenschaal. Leg er rozemarijn, look en sjalot bovenop. Plaats nog 15 min in de oven op 160°C.

  8. Snij het vlees in fijne plakjes en bestrooi met de zeste van citroen.

  9. Bestrijk de broodjes met kruidenricotta. Schik de plakjes vlees erop. Verdeel de rucola erover. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Vouw de broodjes dicht.