Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in frieten van 1 x 1 cm. Bak de frieten voor op 150°C tot ze zacht zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en volledig afkoelen.

  2. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in stukjes. Snij de tomaten en courgette in blokjes. Snipper de peterselieblaadjes fijn.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Strooi de paprika- en courgetteblokjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 min in de oven. Voeg de tomaten toe en zet nog 10 min terug.

  5. Bak spiegeleieren in olijfolie en snij ze in stukjes.

  6. Schep de eieren en groenten samen in een kom en breng op smaak met harissa en komijn. Schep er ¾ van de peterselie door.

  7. Frituur de frieten goudbruin op 180°C, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  8. Snij het brood open en bestrijk met een dun laagje harissa (als je van pittig houdt). Vul met de groenten en ei. Schik de frieten en zwarte olijven erop en werk af met de rest van de peterselie.