Stokbrood met kruidenricotta en tagliata van biefstuk
Ingrediënten
- 4 Spar halve stokbroodjes
- 250 g ricotta
- 1 potje verse basilicum
- 1 potje verse bladpeterselie
- 2 el sap van citroen
- 50 ml Boni Selection Griekse olijfolie
- 400 g biefstuk
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- ½ citroen
- Spar rucola
- Boni Selection olijfolie
- piment d’espelette
Recept
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Snij de basilicum en peterselie fijn. Mix met de Griekse olijfolie en het citroensap in een hakmolentje tot een salsa.
- Schep de gemixte kruiden door de ricotta en breng op smaak met espelettepeper en zout.
- Pel en plet de look. Pel de sjalot en snij grof.
- Verwarm een scheut olijfolie. Bak het vlees kort aan beide kanten. Voeg look, sjalot en rozemarijn toe. Laat even meebakken in de olie.
- Schik het vlees in een ovenschaal. Leg er rozemarijn, look en sjalot bovenop. Plaats nog 15 min in de oven op 160°C.
- Snij het vlees in fijne plakjes en bestrooi met de zeste van citroen.
- Bestrijk de broodjes met kruidenricotta. Schik de plakjes vlees erop. Verdeel de rucola erover. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Vouw de broodjes dicht.
Delen