Stokbrood met kruidenricotta en tagliata van biefstuk
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
Snij de basilicum en peterselie fijn. Mix met de Griekse olijfolie en het citroensap in een hakmolentje tot een salsa.
-
Schep de gemixte kruiden door de ricotta en breng op smaak met espelettepeper en zout.
-
Pel en plet de look. Pel de sjalot en snij grof.
-
Verwarm een scheut olijfolie. Bak het vlees kort aan beide kanten. Voeg look, sjalot en rozemarijn toe. Laat even meebakken in de olie.
-
Schik het vlees in een ovenschaal. Leg er rozemarijn, look en sjalot bovenop. Plaats nog 15 min in de oven op 160°C.
-
Snij het vlees in fijne plakjes en bestrooi met de zeste van citroen.
-
Bestrijk de broodjes met kruidenricotta. Schik de plakjes vlees erop. Verdeel de rucola erover. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Vouw de broodjes dicht.