Stoofpotje van everzwijn met knolselderpuree en seizoensgroentjes

Stoofpotje van everzwijn met knolselderpuree en seizoensgroentjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en rasp de wortel.

  2. Snij het spek, de wortel en de ui fijn.

  3. Stoof alles aan in een ruime kookpot.

  4. Bak het everzwijnstoofvlees goudbruin in een pan met gebruinde boter en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten.

  5. Bestrooi lichtjes met bloem en bevochtig met het bier en de wildfond.

  6. Voeg het kruidentuiltje en de gedroogde jeneverbessen toe en laat gedurende 2 u zachtjes koken. Roer regelmatig en werk af met peper en zout.

  7. Voeg wat chocolade toe op het einde aan de stoofpot.

  8. Schil de aardappelen en knolselder.

  9. Snij beide in kleine stukken en kook samen beetgaar in water met zout.

  10. Giet af en draai tot een puree. Werk de puree af met klontjes boter.

  11. Seizoensgroentjes

    Reinig de spruitjes, raapjes, wortelen en boontjes. Halveer de spruitjes en snij de raapjes en wortelen in stukjes. Kook ze afzonderlijk beetgaar.

  12. Warm alle groentjes samen op in boter.

  13. Spuit een ring knolselderpuree op het bord. Schik de groenten en everzwijnragout in de ring.