Tajine van kip met chermoula en abrikoos

6b8a44669885c966e108a50e5e7340f7139b7de0104ea3a5922582c93e5b850b.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chermoula: doe de ingrediënten in de blender en mix fijn.

  2. Bestrijk de kip met het mengsel en leg in een kom. Dek af met plasticfolie en laat 1 nacht rusten.

  3. Meng het lauw water met suiker en kaneel. Laat de abrikozen en rozijnen er in wellen.

  4. Pel de uien, snij ze doormidden en vervolgens in partjes.

  5. Bak de amandelen goudbruin in zonnebloemolie.

  6. Snij de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.

  7. Verhit een bodem olijfolie in de tajine en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg de uien toe, dek de tajine af en laat stoven.

  8. Voeg de fijngesneden koriander toe en overgiet met 25 cl water. Dek af en laat 30 min sudderen.

  9. Voeg het weekwater van de abrikozen en een scheutje oranjebloesemwater toe en laat nog 15 min stoven.

  10. Schep de rozijnen en abrikozen erdoor en laat doorwarmen.

  11. Versier met de gebakken amandelen en extra verse korianderblaadjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit