Thaise salade met rundvlees

Thaise salade met rundvlees

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  2. Dressing: hak het pepertje en de look fijn.

  3. Hou de blaadjes van de koriander apart om de salade af te werken en snij de koriandersteeltjes fijn.

  4. Doe de chilipeper, look en koriandersteeltjes in de vijzel met een mespunt zout en stamp tot een puree.

  5. Voeg de rest van de dressing ingrediënten toe en breng verder op smaak met suiker, vissaus of limoensap tot een evenwichtige smaak.

  6. Borstel het vlees in met arachideolie en kruid met peper en zout.

  7. Verhit een grillpan en schroei het vlees aan alle zijden goudbruin.

  8. Haal uit de pan, verpak losjes in aluminiumfolie en zet opzij.

  9. Thaise salade: pel de ui, snij doormidden en vervolgens in fijne halve ringen.

  10. Halveer de kerstomaatjes.

  11. Snij de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in fijne plakjes.

  12. Pluk de munt- en korianderblaadjes en snij de steeltjes fijn.

  13. Hak de noten grof.

  14. Hussel de kerstomaatjes, sla, verse kruiden, komkommer en uiringen door elkaar en schik op een serveerschotel.

  15. Snij het afgekoelde vlees in fijne plakjes en schik op de salade.

  16. Besprenkel met de dressing, werk af met noten en serveer.