Tompoes met erwtjes, spek en balsamicocrème

280e747cb5d0c4ddc41fdad78e88ea2e6f7be1e2edbb882b67cc905bd7721536.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen.

  2. Leg elke reep tussen 2 bakpapiertjes. Bak in de oven gedurende 8 min op 200°C. Laat de temperatuur zakken tot 170°C en laat nog 10 min langer bakken.

  3. Vulling: kook de erwtjes gaar in kokend water. Giet af en verfris in ijswater. Mix glad met een beetje kippenbouillon, start met weinig en voeg extra toe indien nodig*.

  4. Klop de room op met wat peper en zout.

  5. Spatel onder de erwtenpuree. Doe de erwtenpuree in een spuitzak en spuit op het onderste bladerdeegkoekje.

  6. Bak het spek krokant en laat uitdruppen op wat keukenpapier.

  7. Smeer de bovenkant van een bladerdeegkoekje in met balsamicocrème.

  8. Werk af met wat waterkers en stukjes gebakken spek.*Duw eventueel nog door een fijne zeef, om de velletjes van de erwten te verwijderen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit