Tong met puree en tomaatjes

Tong met puree en tomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar en giet af.

  2. Stamp de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de tomaatjes in 4.

  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en stoof de sjalotsnippers aan. Voeg de tomatenstukjes toe en laat stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper wat bieslook fijn en meng onder de tomaatjes.

  6. Wentel de tongen in de bloem en klop het teveel aan bloem eraf. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt een goede klont boter in de pan en bak de vis aan beide zijden. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

  8. Schik de gare vis op het bord. Maak quenelles van de puree en schik naast de vis.

  9. Lepel de tomaatjes aan de andere kant van de tong.

  10. Verdeel de garnalen over de vis.

  11. Werk af met wat peterselie.

  12. Snij de citroen in 4 en leg op elk bord een stukje citroen.