Traag gegaard rundsvlees met wortel-kervelpuree

Traag gegaard rundsvlees met wortel-kervelpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en wortels en snij ze in gelijke stukken. Kook ze samen gaar in een kookpot met gezouten water.

  2. Giet de groenten af en laat ze uitlekken. Stamp ze fijn met een pureestamper, maar ook niet te fijn.

  3. Breng de melk met de in stukjes gesneden boter aan de kook.

  4. Roer de warme melk door de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Spoel de kervel en zwier goed droog. Pluk de kervelblaadjes en meng onder de puree. Vul porties per persoon in kleine potjes.

  6. Schroei het vlees aan in een hete pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  7. Warm de oven voor op 85 à 90°C op hete lucht. Leg het vlees op een grille en zet er een bakplaat onder. Bak het vlees gedurende 40 minuten.

  8. Haal het vlees uit de oven en snij in plakjes. Het vlees is nu bleu of saignant gebakken.

  9. Serveer het vlees in een schotel met de braadjus en geef de aardappelpuree erbij.