Traaggegaarde konijnenbout met wortels, gegrilde zoete aardappelstukjes

Traaggegaarde konijnenbout met wortels, gegrilde zoete aardappelstukjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en de uien. Snij alles in schijfjes.

  2. Wrijf de konijnbillen in met peper en zout en een snuif bloem. Kleur het konijn mooi aan in een pan met boter. Hou apart.

  3. Stoof de uien en look aan in dezelfde pan. Doe ze in een grote kookpot, samen met de billen, jeneverbessen, kardemom, tijm en laurier. Kruid met peper en zout.

  4. Bevochtig met het bier en de fond en laat 1,5 u zachtjes pruttelen.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Schil de wortelen en snij in schuine stukken.

  6. Stoom of kook de aardappelen en wortelen beetgaar. Kleur de groenten aan in een klont boter en kruid met peper en zout.

  7. Schik het vlees en de groenten op een bord en werk af met wat peterselie.