Vitello tonnato burger

46bf19f244a5323180c34e92be042f4b521218b47611066e8c243d318955506b.jpg

Allergenen

Eieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de olijven fijn. Pel de ui en het teentje look. Hak beide fijn. Snij de tomaat in plakjes en de citroen in partjes.

  2. Laat 1 bokaaltje kappertjes uitlekken en hak ze fijn.

  3. Meng het kalfsgehakt met de ui, look, olijven, gehakte kappertjes, citroenrasp en peterselie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Vorm, met natte handen, 14 hamburgers van ± 80 gr van de mengeling.

  4. Leg ze op een vel boterpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. Laat de overige kappertjes uitlekken. Bak ze knapperig in olijfolie.

  6. Doe de sausingrediënten in de blender en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Verhit de barbecue of de grillpan tot die goed heet is. Bestrijk de burgers met olie en gril ze aan beide zijden goudbruin en gaar.

  8. Snij de broodjes open en bestrijk ze met een laagje tonijnsaus. Bedek met rucola en leg de hamburger erop. Schep de tonijnsaus erover en bestrooi met de gebakken kappertjes. Bedek met een plakje tomaat en het broodkapje.

  9. Serveer met partjes limoen en de rest van de saus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit