Vongole met tomaat, wijn, chili en lookbrood

Allergenen

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de vongole 3 keer in koud water om alle zand te verwijderen. Laat uitlekken.

  2. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snipper fijn.

  3. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij in grove stukken.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Pel de sjalotten en look. Snij de sjalotten in ringen en pers de look fijn.

  6. Snipper de peterselie en bieslook fijn. Roer de kruidenmix met 1/2 van de peterselie, bieslook en look door de zachte boter.

  7. Geef 3 inkepingen in elk broodje en smeer de lookboter ertussen.

  8. Bak 10 min in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit wat olijfolie in een kookpot.

  10. Roerbak de sjalotringen, chilipeper en overige look glazig.

  11. Blus met de witte wijn en voeg de vongole en tomatenstukjes toe.

  12. Laat onder deksel 4 à 5 min garen tot de vongole allemaal open zijn. Schud halfweg even op.

  13. Roer de overige peterselie en bieslook erdoor.

  14. Serveer met het lookbrood en een partje citroen.