Waterkerscrème met gegrilde sint-jakobsvruchten

Waterkerscrème met gegrilde sint-jakobsvruchten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvries en laat ontdooien.

  2. Pluk en spoel de waterkers. Pel de sjalot en snij fijn. Fruit de sjalotsnippers in boter.

  3. Voeg de waterkers toe. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat.

  4. Voeg, als de waterkers zacht is, de room toe. Laat 2 à 3 minuten inkoken.

  5. Pureer in de blender of met staafmixer. Voeg, indien de crème te dik is, een weinig kippenbouillon toe.

  6. Giet de crème in ondiepe borden.

  7. Gril de sint-jacobsvruchten in een weinig olijfolie aan beide kanten. Serveer per bord 2 sint-jakobsnootjes.

  8. Werk af met wat versgemalen zwarte peper en een plukje kervel of blaadje waterkers.