Witlofstoemp met spekjes

f2fcdd97845bc6e07359934ec7608f1e9ea7c1ace47999cff23e183337790779.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Spoel de witlofstronken, droog ze en trek alle blaadjes los.

  2. Smelt een klontje boter in een kookpan en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de uisnippers toe en laat even stoven. Schep de witlofblaadjes erdoor en laat ze slinken. Bevochtig met een scheutje bouillon en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat 10 minuten stoven.

  3. Voeg de aardappelstukjes toe. Dek de pan opnieuw af en laat op een zeer laag vuur gaar stoven in ongeveer 40 minuten. Bevochtig indien nodig met bouillon.

  4. Bewerk de groenten met de pureestamper. Breng verder op smaak met een scheutje melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit