Witte chocoladesandwich

539cbe1b329d91397640ddf43e1b02dc4b090cee6f5eb20637a7f703b9eff91e.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chocoladekoekjes

    Hak de pinda’s fijn.

  2. Smelt de chocolade op een zacht vuur met 20 g boter.

  3. Snij de overige boter in blokjes.

  4. Meng de patisseriebloem, het bakpoeder, 120 g suiker en de maïzena.

  5. Voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.

  6. Kneed 1 ei, de pinda’s en de gesmolten chocolade erdoor tot een glad deeg.

  7. Rol er bolletjes (Ø 4 cm) van en leg 20 min op bakpapier in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Duw de bolletjes plat tot 1 cm dik en leg op een ovenplaat.

  10. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  11. Chocolademousse

    Week de gelatine in koud water.

  12. Verwarm 50 ml room met de in stukken gebroken chocolade in een steelpan. Laat smelten.

  13. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.

  14. Klop de eiwitten van 2 eieren met de suiker stijf.

  15. Klop de overige room half op. Roer de chocolade door de room.

  16. Spatel de opgeklopte eiwitten eronder.

  17. Doe de chocolademousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en laat min. 4 u opstijven in de koelkast.

  18. Afwerking

    Leg een chocoladekoekje op een bord. Spuit er witte chocolademousse op. Dek af met een tweede koekje en werk af met wat bloemsuiker.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit