Wortelstoemp met spek in roomsaus

Wortelstoemp met spek in roomsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in gelijke stukjes. Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes.

  2. Smelt de boter in een snelkookpan en kleur de uien. Voeg de aardappelen, wortelen en laurierblaadjes toe. Zet onder water en meng alles goed. Kruid met peper en zout.

  3. Zet het deksel op de kookpan en breng aan de kook. Laat ± 12 minuten garen eenmaal de pan onder druk is.

  4. Laat de stoom ontsnappen, doe de pan open en giet het overtollige water weg. Verwijder de laurierblaadjes en plet het mengsel met een pureestamper tot de gewenste dikte. Proef en kruid bij indien nodig. Werk af met nootmuskaat. Hou de wortelstoemp warm.

  5. Snij ondertussen de sneden gezouten spek in Bak het spek aan alle zijden in een pan, totdat het mooi bruin gekleurd is. Haal de speksneden uit de pan, giet het vet weg en deglaceer de pan met ½ glas water.

  6. Voeg de room toe en laat op een laag vuur inkoken.

  7. Voeg de speksneden toe en laat nog een drietal minuten stoven.

  8. Dien de wortelstoemp op in een diep bord, schik de speksneden erop en werk af met enkele takjes bieslook.