Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem met het zout, de bloemsuiker en de vanillesuiker.

  3. Snij de zachte boter in kleine stukjes. Voeg de stukjes bij de gemengde bloem en kneed.

  4. Blijf kneden tot je een stevig, homogeen deeg krijgt.

  5. Rol het deeg tot een worst van 2 vingers dik en verpak in plasticfolie.

  6. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  7. Snij de deegworst in plakjes van 2 cm dik en druk de plakjes plat met de palm van je hand.

  8. Steek met een koekjesvorm figuurtjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  9. Klop de eidooier los.

  10. Bestrijk de koekjes met eigeel en strooi de kristalsuiker erover.

  11. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven op 180°C.