Bretoense zandkoekjes

5Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 125 g bloem
  • 50 g bloemsuiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 80 g Spar gezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 eigeel
  • suiker
  • snuifje zout
Recept

1. Doe de bloem in de kom van de keukenrobot. Maak een kuiltje en doe de boter, bloemsuiker en vanillesuiker erin. Steek de K-klopper in de keukenrobot en kneed het deeg lang en stevig tot een homogene massa. Kneed eventueel nog wat manueel bij tot je een homogeen deeg bekomt.
2. Maak een rol van het deeg. Rol het in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180°C.
4. Haal het deeg uit de koelkast en snij in schijfjes van ½ cm. Stempel er eventueel een boodschap in.
5. Klop het eigeel los. Rol de schijfjes met de zijkant in het eigeel en vervolgens in de suiker.
6. Leg de schijfjes op bakpapier op een bakplaat.
7. Bak de koekjes gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

< naar recepten