Zuurkooltaart met appeltjes en rookworst

Zuurkooltaart met appeltjes en rookworst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak blind gedurende 10 minuten.

  3. Snij de rookworst in plakjes. Laat de zuurkool uitlekken en druk het vocht er verder uit. Schep de rookworstplakjes en veenbessen erdoor.

  4. Schil de appel en snij in stukjes. Besprenkel met citroensap en schep de appelstukjes door de zuurkool.

  5. Klop de eieren los met de room en de mosterd. Kruid met kerriepoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bestrooi de bladerdeegbodem met panko. Schep de zuurkool erop. Overgiet met het eimengsel.

  7. Werk af met gratinkaas. Bak goudbruin in 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Tip: serveer met een frisgroene salade.