Zuurkooltaart met appeltjes en rookworst

6ea11ec665fa14969c287736399987d15853eee0dbeb2df264d3d9118ad58f3b.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk, Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak blind gedurende 10 minuten.

  3. Snij de rookworst in plakjes. Laat de zuurkool uitlekken en druk het vocht er verder uit. Schep de rookworstplakjes en veenbessen erdoor.

  4. Schil de appel en snij in stukjes. Besprenkel met citroensap en schep de appelstukjes door de zuurkool.

  5. Klop de eieren los met de room en de mosterd. Kruid met kerriepoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bestrooi de bladerdeegbodem met panko. Schep de zuurkool erop. Overgiet met het eimengsel.

  7. Werk af met gratinkaas. Bak goudbruin in 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Tip: serveer met een frisgroene salade.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit