U bent hier

Burgers op de barbecue

Ben jij benieuwd welk gehakt het meest geschikt is voor een hamburger, hoe je de hamburger sappig kan bakken of hoeveel vlees je moet voorzien per persoon? Met deze recepten maak jij de lekkerste hamburgers op de barbecue.

Hoe hamburger sappig bakken?

Hamburger broodje op barbecue
National Media File 
0

Door het juiste gehakt te gebruiken voor jouw hamburgers zullen ze lekker sappig blijven tijdens het grillen. Het gehakt dat het meest geschikt is voor burgers bestaat uit zuiver rundvlees. Het vet van dit vlees zorgt ervoor dat de burgers lekker sappig smaken. Daarnaast is het ook belangrijk om het vlees niet te lang te kneden want anders zal het taai worden.

Bestrooi de burgers pas net voor het bakken met zout. Als je op voorhand al zout in het gehakt doet zal dit het vocht wegnemen en zal het resultaat vrij taai zijn. Laat ook na het bakken de burgers enkele minuten rusten. Anders verliest het zijn sappigheid.

Hoe burger bereiden?

Maak je handen nat als je het vlees begint te kneden. Zo zal het niet aan je handen kleven. Voorzie 150 gram gehakt per burger. Een handige tool voor het maken van hamburgers is een hamburgerpers. Heb je dit niet in huis? Druk dan het vlees met de palm van je hand plat zodat je een schijf krijgt van ongeveer 2 cm hoog. De burgers zullen tijdens het bakken ook wat krimpen dus voorzie een 2-tal cm extra in de breedte. Leg de burgers op de hete rooster en bak ze langs beide kanten mooi bruin.

TIP: Wil je dat de burgers een gelijke dikte hebben? Maak dan in het midden van de burger een kuiltje voor je ze op de rooster legt.

Maak je eigen burgers

Recepten met hamburgers 

Broodjes

Bij Spar hebben we heerlijke broodjes in het assortiment waar je jouw zelfgemaakte hamburger op kan serveren. Zo kan je kiezen voor de klassieke hamburgerbroodjes, een ciabatta, een pitabroodje of zelfs Turks brood.

Hamburger broodje op barbecue
National Media File 
0
< naar de wereld van Spar