Stamppot met pompoen, oude kaas, zacht eitje en pesto

Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren , Lactose , Melk , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Besprenkel de pompoen met zonnebloemolie. Zet op een bakpapier 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Laat na gaartijd even afkoelen en verwijder de schil en de pitten. Bewaar het vruchtvlees.
-
Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof tot ze poffen. Kruid met zout.
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur.
-
Ontkorst de oude kaas en snij ongeveer 3/4 in blokjes.
-
Voeg de gegaarde pompoen en de blokjes oude kaas bij de aardappelen en stamp grof. Roer de lichte room en boter erdoor.
-
Kook de eieren 4 min in water met een scheutje azijn. Giet af, laat kort afkoelen en pel de eieren.
-
Serveer de stamppot met een zachtgekookt ei, pesto en een handvol rucola. Rasp er wat kaas over. Kruid met zwarte peper en werk af met pompoenpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders