Aardappelchorizohapje

6Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 12 charlotteaardappelen
  • 8 plakjes Spar chorizo
  • klontje Spar boter
  • 1 eidooier
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Recept

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Was en schil de aardappelen. Snij ze in gelijke cilinders. Stoom de aardappelen beetgaar.
3. Haal het binnenste van de aardappelen eruit en plet. Voeg een beetje boter en een eidooier toe. Meng tot een puree. Kruid met peper en zout.
4. Snipper de chorizo fijn en bak krokant in een hete pan. Meng de chorizosnippers onder de aardappelpuree.
5. Vul de aardappelcilinders op met de chorizopuree.
6. Zet de aardappelcilinders in een bakplaat en plaats gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Haal uit de oven en werk af met een weinig geraspte Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

< naar recepten