Aardappelcrème met witlof en garnalen

6Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Spar bloemige aardappelen
  • 1 teentje look
  • 90 g Boni zure room
  • bosje bieslook
  • 1 witlofstronkje
  • 50 g Spar grijze garnalen
  • 20 g Spar amandelpoeder
  • 25 g Spar ongezouten boter
  • ½ citroen
  • cayennepeper
Recept
  1. Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken.
  2. Pel de look en kneus met de platte kant van een groot mes.
  3. Kook de aardappelen met de lookteen gaar in gezouten water.
  4. Rooster het amandelpoeder al roerend goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
  5. Snipper de bieslook fijn.
  6. Giet de aardappelen af, maar bewaar het kookvocht. Laat uitdampen op het vuur en plet fijn met een vork.
  7. Roer de boter, 30 ml van het kookvocht, de zure room en de bieslook door de puree. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.
  8. Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof.
  9. Pluk de overige blaadjes van het witlof helemaal los.
  10. Serveer de aardappelcrème lauw of op kamertemperatuur in een kommetje. Steek de witlofblaadjes erin. Verdeel de grijze garnalen erover en bestrooi met wat amandelpoeder.
< naar recepten