Aardappelcrème met witlof en garnalen

Schaaldieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken.
-
Pel de look en kneus met de platte kant van een groot mes.
-
Kook de aardappelen met de lookteen gaar in gezouten water.
-
Rooster het amandelpoeder al roerend goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Giet de aardappelen af, maar bewaar het kookvocht. Laat uitdampen op het vuur en plet fijn met een vork.
-
Roer de boter, 30 ml van het kookvocht, de zure room en de bieslook door de puree. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.
-
Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof.
-
Pluk de overige blaadjes van het witlof helemaal los.
-
Serveer de aardappelcrème lauw of op kamertemperatuur in een kommetje. Steek de witlofblaadjes erin. Verdeel de grijze garnalen erover en bestrooi met wat amandelpoeder.