Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok middendoor en haal de zaadjes van 1 helft eruit.

  2. Laat de boter smelten.

  3. Meng alle ingrediënten in volgorde van de ingrediëntenlijst onder elkaar. Meng met een spatel tot je een smeuïge massa bekomt. Laat een nacht rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Schep ’s anderendaags maximaal 6 toefjes van het deeg op de siliconenmat. Laat voldoende afstand tussen elkaar. Duw met een vork de toefjes plat, zodat je mooie cirkels bekomt met een diameter van 8 cm. Voorzie minimum 3 cm afstand tussen de cirkels.

  6. Zorg ervoor dat de 'tuile' mooi fijn is van dikte. Je moet er bijna kunnen door zien.

  7. Bak af in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat ± 8 min bakken. Dan is de buitenzijde mooi bruin gebakken en het midden lichtjes gekleurd.

  8. Doe de oven open en laat de bakplaat zitten. Steek met een breed inox palet de tuile van het matje.

  9. Duw de amandeltuile op een deegrol zodat je als het ware een dakpanvorm bekomt. Laat afkoelen.

  10. Neem de tuile er voorzichtig af en leg in een koekendoos.