Ananasreepjes met limoenvanillesiroop

Ananasreepjes met limoenvanillesiroop

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok middendoor en schraap de zaadjes eruit.

  2. Doe het limoensap, de suiker, de vanillezaadjes en ½ dl water in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot het geheel is ingedikt tot een lichte siroop.

  3. Schil de ananas en snij hem in Verwijder het harde hart. Snij de kwarten in 4 parten en snij horizontaal middendoor. Leg in de koelkast gedurende 20 minuten. Laat goed koelen.

  4. Stamp de ijsblokjes fijn.

  5. Schik de ananaspartjes in kleine glaasjes gevuld met het fijngestampte ijs. Giet de limoenvanillesiroop erbij.

  6. Werk af met enkele verse muntblaadjes.