Avocado met grijze garnalen, cocktailsaus en appeltjes

4Schaal-/Schelpdieren15minPrint
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 g Spar grijze garnalen
  • 50 ml Spar slagroom
  • 2 eetlepels Spar bieslook
  • 1 appel
  • whisky
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 limoen
  • 1 kleine sjalot
Recept

1. Snij de avocado’s in de lengte doormidden en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in blokjes en meng het vruchtvlees met limoensap, peper en zout. Doe het mengsel terug in de 4 avocadohelften.
2. Pel het sjalotje en snipper fijn. Meng de grijze garnalen met de room, tomatenpuree, 1 eetlepel whisky en het sjalotje. Kruid met peper en zout.
3. Spoel de appel, maar schil hem niet. Rasp hem in fijne reepjes of snij in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de garnalen. Snipper de bieslook fijn.
4. Vul de avocado’s met het garnaalappelmengsel en garneer met de bieslook.

< naar recepten