Aziatische hamburger

Aziatische hamburger

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de lente-uitjes in sprieten en de komkommer en tomaat in plakjes. Rasp de wortelen grof en de gember fijn.

  2. Bak of wok ½ van de gember en ½ van de lente-uitjes 1 min met de wortelen. Blus met een scheutje Teriyaki woksaus en zet apart.

  3. Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de gember, lente-ui en Teriyaki woksaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verkruimel de crackers boven het gehakt en meng erdoor.

  5. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm er burgers van.

  6. Bak de burgers in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min bruin en gaar. Keer regelmatig om.

  7. Snij de broodjes door en beleg de onderste helften met een blaadje sla, plakjes komkommer, een burger, plakjes tomaat en de gewokte wortelsalade. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.