Baklava brickdeeg rijstpakketjes

Baklava brickdeeg rijstpakketjes

Allergenen

Eieren , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rijstpap

    Meng de kokosmelk met de melk, rijst, saffraan en 80 g suiker. Snij de vanillestok overlangs open en voeg het merg en de stok toe aan de melk. Plet de stengel citroengras en voeg ook toe.

  2. Laat alles ± 30 min zachtjes garen tot de rijst zacht is en bijna alle melk is opgenomen. Verwijderde vanillestok en het citroengras.

  3. Hak de cashewnoten fijn en spatel met de kokosrasp onder de rijstpap.

  4. Meng 1 eidooier met 2 el water.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brickdeeg in smalle repen. Draai de lauwe rijstpap in het brickdeeg en kleef het deeg dicht met het water-dooiermengsel.

  6. Bak in 15 min krokant in de warme oven.

  7. Sesamkaramel

    Zet 100 g suiker op een matig vuurtje en voeg 2 el water toe. Laat goudgeel karamelliseren. Blus de karamel met de rest van het water en het sap van de citroenen. Meng de tahinpasta onder de saus. Serveer lauw of koud.

  8. Werk af met gehakte pistachenoten.

  9. Schik de rijstpakketjes op de bordjes en werk af met de sesamkaramel.