Hoorntje met brickdeeg en makreelmousse

Hoorntje met brickdeeg en makreelmousse

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt enkele el boter in een steelpan.

  3. Smeer de vellen brickdeeg met een borstel volledig in met gesmolten boter en snij elk vel in 4.

  4. Vorm met bakpapier een hoorntje en vouw elk stuk brickdeeg rond het hoorntje.

  5. Bak 8 à 10 min goudbruin en krokant op een bakplaat met bakpapier.

  6. Makreelmousse: verwijder de graten en het vel van de makreel.

  7. Mix fijn met paprikapoeder en zure room. Kruid met piment d’espelette.

  8. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.

  9. Mierikswortelroom: klop de slagroom stijf. Roer de mierikswortelcrème eronder. Kruid met piment d’espelette en zout. Plaats koel tot gebruik.

  10. Vul een serveerkommetje met paneermeel.

  11. Verwijder het bakpapier in de hoorntjes en steek de hoorntjes in het paneermeel.

  12. Vul de hoorntjes met makreelmousse en werk af met mierikswortelroom.

  13. Versier met bieslook en bestrooi met een snuifje piment d’espelette.