Bifes de atum a algarvia

Bifes de atum a algarvia

tonijnsteaks uit de Algarve

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de frietaardappelen en snij in schijfjes van 0,5 cm. Laat weken in koud licht gezouten water.

  2. Pers de citroen.

  3. Kruid de tonijnsteaks met zwarte peper en zout en besprenkel met het citroensap. Laat 30 min marineren in de koelkast.

  4. Pel de look en snipper fijn. Pel de rode ui en de zoete uien. Halveer en snij in halve ringen.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de groene en rode paprika en snij in korte reepjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij in niet te grote stukken.

  6. Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de look met de rode en zoete ui glazig. Voeg de paprika en laurier toe en laat 3 min bakken. Roer de tomatenblokjes en suiker erdoor. Blus met de wijn en laat 10 min sudderen zonder deksel.

  7. Schik de tonijnsteaks op de saus en laat 10 min garen. Draai halfweg om.

  8. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en dep goed droog.

  9. Verhit rijkelijk zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  10. Werk de tonijn af met gesnipperde peterselie en serveer met de aardappelschijfjes.