Bladerdeegtaartje met zuiderse groenten

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 grote paprika's
  • 2 rode uien
  • enkele takjes verse tijm
  • ½ koffielepel komijn
  • ½ koffielepel koriander
  • 6 eetlepels Spar olijfolie
  • enkele blaadjes verse koriander en bladpeterselie
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 5 Spar eieren
  • 12 eetlepels zure room
Recept

1. Reinig de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in lange repen. Pel de uien en snij in reepjes. Doe ze samen met de afgeritste tijm, komijn en koriander in een kom. Voeg de olijfolie toe en hussel goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
2. Verdeel over een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat gedurende 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 180°C. Roer regelmatig door de groenten zodat ze niet verbranden.
3. Snipper de verse koriander en bladpeterselie fijn. Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng de kruidensnippers eronder. Zet opzij.
4. Verhoog de temperatuur van de oven naar 210°C.
5. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Trek met een mes een vierkant op 1 cm van de rand, maar zorg ervoor dat het deeg niet volledig is doorgesneden.
Prik het binnenste vierkant deeg in met een vork. Zet 30 minuten in de koelkast.
6. Klop 1 ei los. Haal het deeg uit de koelkast en strijk het volledig in met het losgeklopte ei. Bedek het vierkant met een mooie laag zure room. Verdeel de geroosterde groenten over de zure room en blijf binnen het vierkant. Maak een kuiltje in het midden.
7. Zet de taartjes in de oven en laat gedurende 10 minuten bakken.
8. Haal de taartjes uit de oven en breek boven elk taartje in het midden een ei. Zet opnieuw 10 minuten in de oven tot het ei gestold is.
9. Kruid met peper en zout en werk af met nog wat fijngesnipperde verse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en dien onmiddellijk op.

< naar recepten