Bladerdeegtaartje met zuiderse groenten

Bladerdeegtaartje met zuiderse groenten

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in lange repen. Pel de uien en snij in reepjes. Doe ze samen met de afgeritste tijm, komijn en koriander in een kom. Voeg de olijfolie toe en hussel goed door elkaar tot alles goed gemengd is.

  2. Verdeel over een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat gedurende 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 180°C. Roer regelmatig door de groenten zodat ze niet verbranden.

  3. Snipper de verse koriander en bladpeterselie fijn. Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng de kruidensnippers eronder. Zet opzij.

  4. Verhoog de temperatuur van de oven naar 210°C.

  5. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Trek met een mes een vierkant op 1 cm van de rand, maar zorg ervoor dat het deeg niet volledig is doorgesneden. Prik het binnenste vierkant deeg in met een vork. Zet 30 minuten in de koelkast.

  6. Klop 1 ei los. Haal het deeg uit de koelkast en strijk het volledig in met het losgeklopte ei. Bedek het vierkant met een mooie laag zure room. Verdeel de geroosterde groenten over de zure room en blijf binnen het vierkant. Maak een kuiltje in het midden.

  7. Zet de taartjes in de oven en laat gedurende 10 minuten bakken.

  8. Sortez les tartes du four et cassez un oeuf au-dessus de chacune d’elle. Placez à nouveau au four pendant 10 minutes jusqu’à ce que l’oeuf soit cuit.

  9. Kruid met peper en zout en werk af met nog wat fijngesnipperde verse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en dien onmiddellijk op.