Boterham met spek en eiersalade

e4e282beaae5a38e02814ff2543e47caac3b7d5ab845f06091b99f383b97c6d4.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren hard gedurende 10 minuten in kokend water met een geutje azijn. Giet het water af en laat de eieren afkoelen in koud water.

  2. Snij de tuinkers af en spoel. Laat uitlekken.

  3. Bak het spek in een klontje boter en laat afkoelen op wat keukenpapier.

  4. Pel de eieren en snij ze in stukjes. Meng wat mayonaise onder de eieren. Kruid met peper, zout, kerrie en gehakte peterselie naar smaak. Meng alles onder elkaar.

  5. Neem de sneden brood en besmeer de helft van de sneetjes met margarine.

  6. Verdeel de eiersalade erover. Werk af met 2 sneetjes gebakken spek en wat tuinkers.

  7. Bedek elke boterham met een tweede sneetje brood en snij diagonaal middendoor.